Kestopigmentointi – Eyelinerit ja shading-kulmat

Kestopigmentointi

Alkaako ikänäkö vaivaamaan? Tympiikö joka aamuinen silmärajauksen teko? Haluatko ilmettä silmiisi ja kasvoihisi?

Jos vastaa yhteenkään kysymykseen kyllä, niin kestopigmentointi voisi olla sinun juttusi!

Mutta ennen kuin ryntäät varaamaan aikaa, kannattaa sinun tutustua alla oleviin tietoihin huolellisesti. Kyseessä ei ole ns. lounaskäsittely, jonka jälkeen voit huoletta tehdä sitä normaalisti tekisit. 

Kestopigmentointi voi olla pitkäkin prosessi, jonka lopputulos on nähtävissä 2-3 kuukauden kuluttua. 

Suosittelenkin sinulle seuraavia askeleita:

 1. Tutustu sivun tietoihin huolellisesti ja suunnittele kestopigmentoinnin teon ajankohta siten, että pystyt noudattamaan sinulle annettuja kotihoito-ohjeita.
 2. Konsultointi ei ole pakollinen, mutta suosittelen sitä lämpimästi. Konsultoinnissa kuulen toiveesi väristä ja muodosta. Jos minä pystyn täyttämään toiveesi, ja lisäksi kemiamme sopivat yhteen, täytät esitietolomakkeen ja allekirjoitat palvelusopimuksen. Projekti nytkähtää käyntiin samalla, sillä varamme sinulle 1. käsittelyajan.
 3. Ensimmäisen käsittelyn aikana kertaan käsittelyn kulun ja toiveesi. Otan sinusta ennen ja jälkeen -kuvat, jotka tallennan asiakastietoihisi. Käynnin päätteeksi varaamme sinulle 2. käsittelykäynnin, saat kirjalliset kotihoito-ohjeet ja -tuotteet. Tuotteiden ja ohjeiden noudattaminen on erittäin tärkeää, jotta taataan turvallinen paraneminen ja paras mahdollinen lopputulos.
 4. Toisessa käsittelyssä teemme värin ja muodon viilauksia, jos se on tarpeen. Otan ennen ja jälkeen -kuvat, ja tallennan ne asiakastietoihisi. Kotona jatkat ihosi hoitoa jo saamillasi kotihoito-ohjeilla ja -tuotteilla.
 5. Mahdollinen kolmas käynti jos kaipaat kestopigmentointiin pieniä korjauksia.
 6. Kestopigmentoinnin seurantakäynti, jossa näen lopullisen kestopigmentoinnin ja otan ennen ja jälkeen -kuvat, ja tallennan ne asiakastietoihisi.
 7. Vuosihuolto / Huolto 2 vuoden välein

Uudet pigmentoinnit

Vahvistus tekemiini pigmentointeihin

Huolto sisältää yhden käsittelyn.

Hoidon kulku

Käsiteltävä alue puudutetaan huolellisesti voidepuudutuksella ennen aloittamista. Puuduteainetta lisätään käsittelyn aikana tarvittaessa. Käsitellyllä aluella voi esiintyä pari päivää turvotusta ja punoitusta. Meikkiä/ripsiväriä ei saa käyttää niin kauan kuin paranemisprosessi on kesken.

Kestopigmentointi sisältää kaksi pigmentointi kertaa. Toinen pigmentointi tehdään aikaisintaan 4 viikon päästä ensimmäisestä käsittelystä ja viimeistään 8 viikon päästä. Toinen käsittelykerta varmistaa värin tasaisuuden ja muodon viimeistelyn.

Kestopigmentointi kestää iholla erittäin yksilöllisesti, mutta tavoitteena on 1 – 3 vuoden pysyvyys.

Käsittelyn jälkeen saat kotihoitotuotteet ja -ohjeet, joiden käyttöä tulee noudattaa. Näin taataan turvallinen paraneminen ja mahdollisimman hyvä lopputulos. Kotihoitotuotteiden arvo on 55 €.

Itsehoito-ohjeita noudatetaan noin viikko käsittelyn jälkeen. Käsittelyn jälkeen ei suositella saunomista ja uimista. Käsiteltyä aluetta ei saa hieroa, pigmenttiä ei saa raapia eikä ihoa meikata. Alue tulee myös suojata hyvin auringolta.

Kontraindikaatiot pigmentoinnille:

 • ripsipidennykset
 • akuutti herpes, kuume
 • psoriasis, keloidi taipumus, ihottuma tai tulehdus käsiteltävällä alueella
 • syöpä, verenvuototauti/hemofilia, verenohennuslääkitys (lääkärin lupa)
 • aknelääkitys (roacuttan kuurista 12 kk)
 • raskaus ja imetys (hormonaaliset muutokset voivat muuttaa väriä, puudutteen käytön esteet)
 • HIV-, AIDS- tai hepatiittitartunta
 • allergiat, jotka vaikuttavat lopputulokseen tai pigmentoinnin tekemiseen
 • puuduteaine allergia (erittäin harvinainen)

Kestopigmentoinnin jälkeiset päivät

Päivä 1. ” Rakastan pigmentointiani”
Tässä vaiheessa pieni turvotus ja punoitus pigmentoindulla alueella on normaalia. Vältä pigmentoidun alueen koskettamista. Hoida aluetta levittämällä saamaasi hoitovoidetta ohuita kerroksia useita kertoja päivässä. Levitä hoitovoide puhtaalla vanupuikolla. Vältä saunomista ja voimakasta hikoilua. Suojaa alue auringolta.

Päivä 2-4 ”Voi ei, väri vaikuttaa liian tummalta”
Haavan paranemisprosessin edetessä väri alkaa kehittyä. Pigmentoidulle alueelle muodostuu rupimainen pinta ja tulos näyttää tummalta. Hoitovoiteen säännöllinen käyttö nopeuttaa paranemisprosessia ja estää arpikudoksen muodostumista.

Päivä 5-7 ”Pigmentointi näyttää hävinneen”
Pigmentointu alue voi olla kuiva ja laikukas. Älä missään tapauksessa poista tai hankaa ylimääräistä väriä pois. Jatka hoitovoiteen käyttöä.

Päivä 8-10 ”Tulos näyttää huomaamattomalta”
Ylimääräinen väri irtoaa. Ihosta riippuen rupimainen kerros voi edelleen peittää pigmentoinnin kokonaan tai osittain. Älä huoli, pigmentointi kehittyy edelleen.

Päivä 11-28 ”Värin lopullinen tulos on paljastunut”
Nyt alkaa paranemisen viimeinen vaihe. Ihon pintakerros uusiuttuu, ja pigmentointi on valmis. Uusinta käynti on 4-8 viikkoa 1. käsittelyn jälkeen.

Ajanvaraukset - Kauneuskouluttaja Maria Kahilampi