Hieronnat ja lymfaterapia

Luonnollista hoitoa

Lymfaterapiaa asiantuntijalta

Lymfahieronta vähentää turvotusta, lievittää kipua, rentouttaa ja vaikuttaa suotuisasti elimistön puolustusmekanismeihin.

Mitä on lymfaterapia?

Lymfaterapia on kansainvälisesti tunnettu hoitomuoto, jonka on kehittänyt tanskalainen biologian tohtori Emil Vodder ja hänen vaimonsa Estrid. Lymfaterapiassa tehostetaan kevyillä, rytmikkäillä ja pumppaavilla otteilla kehon imunestekiertoa. Kun imunestekierto häiriintyy, kudos turpoaa, koska osa kudosnesteestä, erityisesti kudosnesteen sisältävät valkuaisaineet on kuljetettava takaisin verenkiertoon juuri imusuoniston kautta. Toimiva imunestejärjestelmä on elintärkeä kehon nestetasapainon ja vastustuskyvyn ylläpitämiseksi.

Mitä on syväkudoshieronta?

Poistaa kuona-aineita, vähentää selluliittia, lievittää lihasjännitystä, häivyttää arpia ja kiinteyttää ihoa. Hieronta tehdään pääosin imukupeilla, joiden alipaineen johdosta hoito on erittäin tehokas, mutta myös rentouttava.

Lue lisää syväkudoshieronnasta Hoidoista.

Usein kysyttyä

Ihmisen elimistö sisältää verenkiertojärjestelmän lisäksi imunestejärjestelmän. Imunestejärjestelmän tehtävänä on kuljettaa kehossa olevia nesteitä, kuona- ja rakennusaineita sekä puolustaa kehoa bakteereilta, viruksilta ja muilta vierailta aineilta. Verenkiertojärjestelmän pumppuna toimii sydänlihas, mutta imunestejärjestelmällä ei samanlaista voimanlähdettä ole vaan sen “pumppuna” toimii mm. elimistön oma lihastoiminta ja valtimoiden sykintä. Imunestekiertoa voidaan vilkastuttaa lymfahieronnalla. Imunestejärjestelmä koostuu imusuonistosta ja imusolmukkeista. Imusolmukkeiden tehtävänä on mm. toimia suodattimena ja kerätä itseensä esim. viruksia, jotteivät ne leviäisi ympäri kehoa. Imusolmukkeet eivät ole jakautuneet tasaisesti kehoon, vaan niitä on rykelmissä mm. kainaloissa, pään ja kaulan alueella, nivus- ja polvitaipeissa. Imunestekierron hitauteen on useita syitä. Syynä voi olla liikunnan puute, yksipuolinen työ, istumatyö, kylmyys, kuumuus, tulehdukset, tapaturmat, leikkaukset, kiristävät vaatteet, sairaudet ja imusuoniston synnynnäinen vajaatoiminta.

Lymfaterapia on kevyttä, pumppaavaa hierontaa, joka on perinteistä hierontaa huomattavasti kevyempää. Liian kova hoitopaine aiheuttaa imusuoniston kasaanpainumisen, jolloin toivottua virtausta ei synny. Hoito on hyvin rentouttava ja usein potilas nukahtaakin hoidon aikana. Lymfaterapia vähentää turvotusta, lievittää kipua, rentouttaa ja vaikuttaa suotuisasti elimistön puolustusmekanismiin. Lymfahoitoa käytetäänkin terveyden ja kauneudenhoidossa sekä sairauksien hoidossa täydentävänä fysikaalisena hoitomuotona. Lymfaterapiaan kuuluvat myös liike- ja ihonhoito sekä kompressiosidokset.

Lymfaterapian yleisiä käyttökohteita ovat: syövän jälkitilat, turvotukset (esim. ras-kauteen liittyvät turvotukset), vammojen jälkitilat (esim. murtumat, nyrjähdykset, palovammat, verenpurkaumat), leikkausten jälkihoito (esim. leikkaushaavat), säärihaavat, krooniset sairaudet (esim. reuma, nivelkulumat, ruusu, psoriasis, fibromyalgia), ennaltaehkäisevä terveydenhoito.

Lymfaterapia vaikuttaa tehokkaimmin hoidettavalle alueelle, mutta vaikutus ulottuu myös koko keholle. Hierontaa suositellaan turvotusten ehkäisyyn ja hoitoon, leikkauksia ennen ja jälkeen, raskausarpien ennaltaehkäisyyn, mustelmien, arpien, aknen, rosacean ja couperosan hoitoon, unettomuuteen, stressiin, lihassärkyyn, migreeniin, psoriaasiin, säärihaavoihin ja ihon vanhenemisilmiöiden ennaltaehkäisyyn (solujen uudistuminen, kudoksen elastisuus).

Lymfahoito kestää yleensä 45 minuutista tuntiin. Terveelle ihmiselle hoito kerran tai kaksi viikossa riittää, ongelmatapauksissa hoitoa voidaan antaa jopa parikin kertaa päivässä, harventaen kertoja hoidon edetessä. Hoitohuoneen tulee olla rauhallinen, lämmin ja valaistus ei saa olla liian kirkas. Hoidon aikana ”turhaa” jutustelua tulisi välttää, jotta asiakas ”keskittyisi” hoidon vastaanottamiseen. Hoito aloitetaan aina kaulan ja päänalueen imusolmukkeiden hoidolla, jonka jälkeen siirrytään hoidettavalle alueelle.

On tilanteita, jolloin lymfaterapiaa ei saa antaa. Näitä ovat pahanlaatuiset kasvaimet, joiden hoito on kesken, akuutit infektiot sekä laskimoveritulppa eli trombi. Keskustele asiantuntijan kanssa ennen hoidon aloittamista.

Lahjakortti
KAUNEUTTA LAHJAKSI

Kun haluat onnitella, kiittää, palkita tai ilahduttaa
– anna laatua ja aikaa!


Sähköisen lahjakortin voit ostaa verkkokaupasta. Se toimii 24/7 periaatteella eli voit ostaa sen koska vain ja saat sen heti käyttöösi. Jos haluat perinteisemmän, paperisen lahjakortin, saat sen hoitolasta.

Ajanvaraukset - Kauneuskouluttaja Maria Kahilampi

Lahjakortit - Kauneuskouluttaja Maria Kahilampi